De toeslag voor kinderopvang gaat per 1 januari omhoog. Gezinnen met twee kinderen in de opvang gaan er hierdoor gemiddeld zo’n 100 euro per maand op vooruit.

De kinderopvang is voor ouders tussen 2008 en 2013 door een serie bezuinigingen fors duurder geworden; dat koopkrachtverlies wordt nu voor een deel hersteld. Vorig jaar ging de toeslag ook al iets omhoog.

Volgens het ministerie van Sociale Zaken krijgt een gezin met een gezamenlijk modaal inkomen van 34.000 euro met drie dagen kinderopvang voor twee kinderen in totaal 82 euro per maand extra. Voor drie dagen buitenschoolse opvang ontvangen ze volgend jaar 42 euro meer toeslag dan nu.

Voor gezinnen met een gezamenlijk inkomen van 1,5 keer modaal is dat 108 en 56 euro. Zij gaan er in procenten minder op vooruit, maar in euro’s meer.

Gezinnen met een gezamenlijk inkomen van 2,5 keer modaal gaan er in euro’s net zo veel op vooruit als gezinnen die 1,5 keer modaal verdienen; dus ook 108 euro voor de kinderopvangtoeslag en 56 euro voor buitenschoolse opvang. Hun eigen bijdrage blijft daarmee veel hoger dan die van gezinnen met lagere inkomens.

 

Bron: NOS

×

WhatsApp Chat

Klik op een van de onderstaande medewerkers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@hh-finance.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?