Afgelopen weekend heeft de drie miljoenste gebruiker de Berichtenbox geactiveerd op MijnOverheid. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de start van de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’ in november vorig jaar. De Belastingdienst digitaliseert de komende jaren stap voor stap het berichtenverkeer. Eind 2015 is het eerste bericht volledig digitaal verstuurd, namelijk de berekening voorschot toeslag(en).

In de komende weken ontvangt iedereen die aangifte inkomstenbelasting over 2015 moet doen de aangiftebrief, zowel via de reguliere post als in de Berichtenbox. De meeste mensen ontvangen bij de brief ook een folder met uitleg over het activeren van hun MijnOverheid-account met Berichtenbox. Hierdoor zullen ook de komende tijd steeds meer mensen hun account activeren en ervaren wat de Berichtenbox hen heeft te bieden.

Modernisering
Met de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’ zet de Belastingdienst verdere stappen in het moderniseren van de interactie met burgers. In de Berichtenbox op MijnOverheid is het mogelijk veilig en gemakkelijk post van de overheid te ontvangen. Op MijnBelastingdienst en MijnToeslagen staan actuele gegevens en kan iedereen zaken regelen zoals aangiftes, aanvragen en melding van wijzigingen. De Belastingdienst gaat geleidelijk aan alle post digitaal verzenden. Voordat een berichtenstroom volledig digitaal gaat, geldt in principe een periode van twee jaar waarin berichten zowel digitaal als per post worden verstuurd. De verwachting is dat het nog vijf tot zeven jaar duurt voor de blauwe envelop helemaal is verdwenen.

 

 

Bron: Belastingdienst

×

WhatsApp Chat

Klik op een van de onderstaande medewerkers om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@hh-finance.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?